Hvorfor forretningsplaner ikke virker, og hvad med din

Jeg er ofte bedt om at hjælpe med at skrive forretningsplaner. Mens en forretningsplan er ofte nødvendig, når du er at få finansiering til din virksomhed, finder jeg, at de fleste virksomhedsejere ikke finder dem meget nyttigt. Hvorfor ikke? Fordi de er som regel skrevet fra en meget lang sigt rammen (typisk fem år), og når de er skrevet, er de sat på en hylde og aldrig kiggede på igen. Jeg vil foreslå nogle måder, du kan få mere ud af din forretningsplan.

1) revurdere din forretningsplan ofte. Forretningsplaner er ikke beregnet til at være statisk. De er for det meste en langsigtet strategisk værktøj, men for at være effektiv skal du kigge på dem regelmæssigt og opdatere dine strategier. Hvor ofte? Jeg vil foreslå kvartalsvis. Se på hvilke af dine strategier arbejder og som ikke er. Gøre mere af det, der fungerer og mindre af, hvad ikke. Spørg dig selv hvorfor nogle arbejder og nogle ikke. Hvad kan du lære at gøre din virksomhed stærkere?

2) tilføje en livsstil komponent til din forretningsplan. Jeg har endnu at se en forretningsplan, der omfatter din ideelle livsstil. En bank bekymrer sig om din livsstil? Sandsynligvis ikke. Men du bør. Tage tid i denne uge til at tilføje en livsstil side til din forretningsplan. Som minimum skal omfatte hvor mange timer du skal arbejde, hvor du ønsker at arbejde, hvor meget ferie du ønsker og hvad planlægge du ønsker. Derefter gå gennem din forretningsplan og sørg for din forretningsstrategier støtter din livsstil strategier. Hvad du kan finde er, at du bliver nødt til at tilføje strategier for ansættelse af yderligere personale, strømline operationer, og at skabe bedre forretningssystemer.

3) forvandle din forretningsplan til en handlingsplan. Din forretningsplan handler om langsigtet strategi. Det er det store billede om, hvordan du vil køre din forretning. Tage den langsigtede strategi og gøre det til en kortsigtet handlingsplan. For hver strategi, du har i din forretningsplan, skrive en kortsigtet handlingsplan. Omfatter hvad den faktiske aktivitet vil være, hvilke ressourcer du har brug for at gøre det (medarbejdere, penge, tid, udstyr mv.) og skrive en detaljeret plan for det herunder frister. Denne plan bør være for de næste tre til seks måneder. Handlingsplanen bør omfatte hvert skridt du skal tage for at udføre hvert mål i din plan.

Første gang du gør disse øvelser kan tage mellem to og otte timer. Det afhænger af, hvor mange detaljer du give. Min erfaring viser, at den nærmere du medtager, jo mere effektiv din plan er. Næste gang du gør dette (Husk at gennemgå og revidere denne kvartalsvis) det vil tage en masse mindre tid. Hver gang du gør det vil bygge på tiden før og din planlægning vil blive mere effektiv. Nu har du en forretningsplan, der virker.

Hvis du ønsker en prøve forretningsplan, der virker, email behage mig og jeg vil sende dig en, som du kan bruge som model.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.